Výchova (nejen) dívek v Česku

Žena si ze mě dělá legraci, že všechno vidím moc politicky. Ono je ale těžké nevidět věci politicky, když cpou politiku do všeho. Nedávno jsem narazil na tohle. Je legrační, že v příloze o cestování dostane člověk řádnou přednášku o tom, jak má vypadat politická kultura.

A samozřejmě, hlavní překážkou k vytvoření té správné, tedy politicky korektní politické kultury je prezident. Je prostě ještě příliš brzy po volbách a uvědomělí liberálové musí ventilovat svou frustraci.

Na druhou stranu si nemyslím, že je to hlavně prezident, kdo stojí v cestě politické korektnosti u nás. Shodou okolností je to kombinace demokracie a poněkud zpátečnického naladění venkovského obyvatelstva. To je dané komunistickou výchovou a sklonem venkovských nedůvěřovat „expertům z města“. Jde o emocionální nastavení a nedělám si iluze, že by vydrželo. Dokud budou mít liberálové volnou ruku v oblasti vzdělávání a médií, osud Západní Evropy nás nemine. Skutečně konzervativní platforma, o kterou by člověk mohl opřít své emoce a intuici, u nás totiž chybí.

Příkladem toho, že liberálové v médiích nezahálejí, je i tento rozhovor s Češkou žijící ve Skotsku. Petra Mánková je evidentně dobře vyškolená v politické korektnosti. Tak dobře, že je to pro ni vzduch, který dýchá. Takže slyšíme o nedostatku žen v politice, o rasistických, sexistických, homofobních výrocích, včetně zpochybňování holocaustu, nezávislosti policie a soudů a napadání novinářů. tedy všechny posvátné krávy liberalismu v jedné větě. Ale má pravdu v jednom: že u nás není politika na úrovni. Moc rád bych v tom viděl známku konzervatismu nebo kontrarevoluce, prostě nějaké alternativy k všudypřítomnému liberalismu, ale zatím to vypadá tak, že u nás politická korektnost jenom není dostatečně rozvinutá.

Napsat komentář